Dengang der var dans og cykelløb i Fruens Bøge skov

Foredragsaften i Hjallese Kirkes anneks torsdag d. 24. oktober 2019 kl. 19.00 arrangeret af Dalum Hjallese Lokalhistoriske Forening og Arkiv.

Fra midten af 1800-tallet og knap 100 år frem var Fruens Bøge skov det store forlystelsessted for Odenses bedre borgerskab. I skoven lå hele syv restauranter, hvoraf de fleste havde egen danseestrade og kunne betjene flere hundrede gæster. Den største restaurant var Skovpavillonen, der lå ved den store plads bag Fruens Bøge Station. På pladsen var opsat tribuner og restauranter til tilskuere, musiktribune til orkesteret og et stort dansegulv der kunne rumme flere hundrede dansende. I 1882 blev Odense Å-fart etableret så det blev lettere for de mange gæster fra Odense at komme ud til Fruens Bøge og i Odense Sommerrevy i 1896 sang man ”Sejle op af åen” for første gang. Og i 1894 blev anlagt en stor cykelbane overfor Fruens Bøge Station, hvor den seksdobbelte verdensmester Thorvald Ellegaard kørte sine første løb.

Kom og hør mere om det muntre liv i Fruens Bøge når Henrik Bjerregaard Jensen fra Dalum Hjallese Lokalhistoriske Forening og Arkiv fortæller og viser billeder om en periode i Odenses historie vi kunne lære af i dag.