Kunst og Kultur 2019

“KUNST OG KULTUR” I DALUM KIRKE

Tema-lørdag den 30. marts kl. 9.30-16

Dalum Kirke og Dalum Bibliotek inviterer til temadag under overskriften:

Kunst og kultur bliver ofte benævnt som et og det samme – og i ét sammensat ord: kunstogkultur. Men hvad er kunst og hvad er kultur – og hvad skal vi med den?

Historisk set har brugt kunsten til at forholde os til den kultur, vi kommer fra igennem f.eks. arkitekturen, billedkunsten, musik og litteratur. Man kan stille mange spørgsmål om vigtigheden af den kultur, vi kommer fra og om vigtigheden af at kunne udtrykke og beskrive den.

Kulturen kan vi ikke løbe fra, den er vi født ind i, men kunsten, som vi bruger til at forholde os til den kultur vi kommer fra, kan diskuteres igen og igen. Kunsten er et redskab, som kan beskrive, kritisere, perspektivere, håndgribeliggøre, definere og berøre. Vi kan rykke ved vores egen og andres opfattelse af kulturen igennem kunsten.

Men prioriterer vi kunsten godt nok i vores samfund – og hvordan kan vi give den bedre vilkår?

Vi har inviteret en række spændende kulturpersonligheder og vigtige stemmer i dagens kunst-og kulturdebat til hver at komme med deres indspark til debatten, vi skal også selv diskutere spørgsmålet.

Medvirkende: Tore Leifer, kulturjournalist (kendt fra P1), Knud Romer, forfatter og debattør, og Sarah Smed, historiker og formidlingschef.

Til sidst slutter vi af med en spændende koncert kl. 15 i Dalum Kirke med duoen Singh og Goldschmidt.

Billetter (begrænset antal) koster 100 kroner, som inkluderer kaffe/te og frokost. Købes hos kirke-kulturmedarbejder Tine Antonsen, tlf. 30 68 30 66, mail: